Projecten

Wij zetten ons in voor het brede kunst- en cultuurveld in Noord-Brabant, van basisschoolleerling tot professionele maker. Ook stimuleren we de inzet van kunst en cultuur bij maatschappelijke vraagstukken zoals leefbaarheid, duurzaamheid en de zorg. We doen dit door het bieden van expertise, netwerk en toegang tot financiële ondersteuning. Bekijk hier aan welke projecten wij hebben bijgedragen.

Bekijk projecten met/over
Toon alles
of zoek op
Kamerata Zuid Kamerata Zuid

Kamerata Zuid

Kamerata Zuid neemt een steeds belangrijkere plaats in binnen de symfonische muziekinfrastructuur in Brabant. Met een bijdrage uit de impulsgelden willen ze deze positie bestendigen.
RAUWKOST RAUWKOST

RAUWKOST

Het Rauwkost Festival wil graag verder professionaliseren. Dat doen ze door de doelgroep te betrekken bij de organisatie en programmering van het festival. Deze manier van publiekswerking is vernieuwend en mogelijk voorbeeldstellend.
Paviljoen Ongehoorde Muziek Paviljoen Ongehoorde Muziek

Paviljoen Ongehoorde Muziek

Het Paviljoen voor Ongehoorde Muziek (POM) is een nieuw initiatief van Bart van Dongen. POM heeft het eerste jaar kunnen draaien middels een bijdrage uit het Arrangeursproject van de provincie. De impulsaanvraag is bedoeld om het bewezen concept verd
Muzikale Broedplaats Paradox Muzikale Broedplaats Paradox

Muzikale Broedplaats Paradox

Paradox speelt al jarenlang een belangrijke rol in de ontwikkeling van muzikaal talent in Brabant. Met behulp van een impulsbijdrage gaan ze daar een volgende stap in zetten
Know the Ledge Know the Ledge

Know the Ledge

De Nederlandse Breakdance League (NBL) is een relatief jonge organisatie die ondanks haar korte bestaan goed verankerd is binnen het urban veld in Brabant. Sinds ‘urban’ door beleidsmakers is omarmd, zie je een infrastructuur ontstaan waarbinnen mak
Brass 'n Woods Festival Brass 'n Woods Festival

Brass 'n Woods Festival

Brass ’n Woods is een nieuw festival dat georganiseerd wordt op Landgoed Velder. Het wil een nieuw publiek laten zien hoe goed blaasmuziek is en een jong publiek inspireren om een blaasinstrument te bespelen bij een fanfare of harmonie.
Kaapstad 2020 Kaapstad 2020

Kaapstad 2020

Kaapstad is een festival in de binnenstad van Tilburg en bestaat sinds 2018. Verwondering staat bij dit festival centraal. Installaties en performances laten de bezoekers en toevallige passanten stilstaan en denken.
Ademgaten Ademgaten

Ademgaten

In nauwe samenwerking met Stedelijk Museum Breda zet zorginstelling Park Zuiderhout een interactief kunstproject en residentieprogramma op. Met de artist in residency De Missie hoopt Park Zuiderhout een voorbeeld te kunnen zijn voor de synergie tusse
Quarantaine uitzicht Quarantaine uitzicht

Quarantaine uitzicht

In het boek 'Quarantaine uitzicht' toont Noortje Haegens 81 foto's van haar uitzicht op de zonsondergang. De foto's zijn gemaakt in de periode dat zij in quarantaine was en noodgedwongen vanuit huis fotografeerde. Maar het resultaat mag er zijn; door
To pick up a stone To pick up a stone

To pick up a stone

In de fotoserie 'To pick up a stone' onderzoekt fotografe Claudia den Boer waarom mensen steentjes oprapen, ofwel waarom we verbonden willen zijn met iets wat al heel lang bestaat. De serie bundelt ze in haar nieuwe fotoboek dat ze met behulp van cro
Trumped by Music Trumped by Music

Trumped by Music

In het online documentaireproject 'Trumped by Music' onderzoeken filmmakers Frank van Osch en David Grover de invloed van muziek op de Amerikaanse verkiezingen van 2020
BROET BROET

BROET

Om haar organisatie te herpositioneren en verstevigen, ontvangt BROET een bijdrage uit de impulsgelden
Professionalisering Marieke van de Ven Professionalisering Marieke van de Ven

Professionalisering Marieke van de Ven

Geluidskunstenaar Marieke van de Ven gaat samen met experts werken aan haar positionering en daaruit voortvloeiende marketing- en communicatiestrategie.
Weeshuisjes Weeshuisjes

Weeshuisjes

Stichting Weeshuisjes ontwikkelt een toolkit die het project Weeshuisjes opschaalbaar maakt en zorgt voor meer zichtbaarheid van de deelnemende makers en het verweesde erfgoed
Blind Walls Gallery | Graphic Matters Blind Walls Gallery | Graphic Matters

Blind Walls Gallery | Graphic Matters

Muurschilderingen met verhalen van de stad groeien uit tot een typisch Bredaas icoon. Met crowdfunding wordt een jubileumboek gerealiseerd.
Muziekexamens Brabant Muziekexamens Brabant

Muziekexamens Brabant

Alle informatie over de landelijk erkende muziekexamens vind je nu op muziekexamensbrabant.nl.
FoodLab TOV FoodLab TOV

FoodLab TOV

Fruittelers in West-Brabant werken samen met kunstenaars. Hoe kunnen telers hun fruit beschermen, zonder afbreuk te doen aan de ruimtelijke kwaliteit van een gebied?
Design Challenge 'Out of the Box’ Design Challenge 'Out of the Box’

Design Challenge 'Out of the Box’

Hoe maak je een duurzaam logistiek landschap, met meerwaarde voor stad en land? Vier ontwerpteams geven hun visie op het logistiek landschap van de toekomst.
Waarde van Cultuur Waarde van Cultuur

Waarde van Cultuur

Met het onderzoek de Waarde van Cultuur voorzien we iedere twee jaar in actuele sturingsinformatie voor beleidsmakers en inzichten voor professionals in de cultuursector.
Exposities Exposities

Exposities

In de expositieruimte in de LocHal laten wij de kracht van verbeelding zien door het werk van kunstenaars zelf te tonen.
Bredase Volksverhalen Bredase Volksverhalen

Bredase Volksverhalen

Een boek met fictie verhalen en bijzondere illustraties gebaseerd op eeuwenoude sagen, legenden of mythen, zodat deze Bredase volksverhalen bewaard blijven.
Vandaag groei ik Vandaag groei ik

Vandaag groei ik

In projecten van De Mix worden hedendaagse fotografen gekoppeld aan werk van historische fotografen. In 'Vandaag groei ik' toont Isa de Jong haar project over twintigjarigen, dat geïnspireerd is op het boek 'Wij zijn 17' van Johan van der Keuken. Het
Dochters Dochters

Dochters

Met haar film 'Dochters' gaat Marjolein Verhoeven afstuderen aan de filmopleiding. Ze belicht hiermee een andere kant van het verhaal over de pleegzorg, namelijk het perspectief van de broers en zussen van het pleegkind
De Cultuur Loper De Cultuur Loper

De Cultuur Loper

De Cultuur Loper is een meerjarig programma – bestaande uit coaching, scholing en een online instrument – waarmee scholen de kwaliteit van de eigen cultuureducatie kunnen verbeteren.
Kunstplan Ecodorp Boekel Kunstplan Ecodorp Boekel

Kunstplan Ecodorp Boekel

Ecodorp Boekel neemt kunstprojecten als bron van inspiratie op in een klimaatadaptieve woonwijk die gerealiseerd wordt door een coöperatie van huurders.
Hondje Haring Hondje Haring

Hondje Haring

Dit voorlees- en kinderboek bevordert het lezen, de taalontwikkeling en stimuleert creativiteit. De 17 korte verhalen gaan over het hondje Haring en elk verhaaltje bevat kijk-, luister- en doe-opdrachten.
Prikkels Prikkels

Prikkels

Prikkels is hét magazine over cultuur voor basisscholen.
Biografie Dio Rovers Biografie Dio Rovers

Biografie Dio Rovers

Biografie over het leven en werk van de kunstschilder Dio Rovers (1896 - 1990). Een beeldend monument van Breda, maar zeker ook van Noord-Brabant.
 Mantelzorgers Gestript 2  Mantelzorgers Gestript 2

Mantelzorgers Gestript 2

Vanzelfsprekend!?, een stichting uit ’s-Hertogenbosch vóór en dóór jonge mantelzorgers, ontwikkelt een stripboek met daarin 10 verhalen van 10 verschillende (jonge) mantelzorgers.
Sannety | Lisanne van Hek Sannety | Lisanne van Hek

Sannety | Lisanne van Hek

Lisanne van Hek maakt een doorstart in haar muzikale carrière. Ze gaat zichzelf op de kaart zetten in het internationale speelveld, en verder ontwikkelen op artistiek en zakelijk vlak.
De Kleinste Werking De Kleinste Werking

De Kleinste Werking

Giel Roggeveen maakt voor zijn afstuderen een dramafilm over de sleur van het leven.
Mestmag Mestmag

Mestmag

Mestmag.nl is hét inspiratieplatform voor kunst en cultuur in Brabant.
Zevenentwintig Zevenentwintig

Zevenentwintig

Ira Hoefsmid maakt als afstudeerfilm een documentair portret over de vriendschap tussen drie opgroeiende jongens.