Projecten

Wij zetten ons in voor het brede kunst- en cultuurveld in Noord-Brabant, van basisschoolleerling tot professionele maker. Ook stimuleren we de inzet van kunst en cultuur bij maatschappelijke vraagstukken zoals leefbaarheid, duurzaamheid en de zorg. We doen dit door het bieden van expertise, netwerk en toegang tot financiële ondersteuning. Bekijk hier aan welke projecten wij hebben bijgedragen.

Bekijk projecten met/over
Toon alles
of zoek op
De stem van kinderen

De stem van kinderen

In vier Brabantse gebieden waar duurzame energieopwekking gepland staat, wordt de stem van de toekomstige bewoners hoorbaar gemaakt.
Exposities

Exposities

In de expositieruimte in de LocHal laten wij de kracht van verbeelding zien door het werk van kunstenaars zelf te tonen.
Chagall

Chagall

Chagall pioniert met lichaamsgestuurde elektronische muziek. Ze zet een kennisvoucher in om te werken aan haar positionering en strategie.
Marieke Verbiesen

Marieke Verbiesen

Met een impulsbijdrage zet Marieke Verbiesen in op het breder zichtbaar maken van haar multimediale werk, en op kennisdeling van haar werkpraktijk.
Meester(s) in Lithografie

Meester(s) in Lithografie

Met een bijdrage uit de impulsgelden start het Nederlands Steendrukmuseum een meester-gezelprogramma om het vakmanschap van de steendrukkunst te behouden.
Mies-en-Scène

Mies-en-Scène

Mies-en-Scène werkt op een unieke wijze met niet-professionele acteurs. Met een bijdrage uit de impulsgelden wordt deze maakpraktijk duurzaam geborgd.
Cacaofabriek | CineLive

Cacaofabriek | CineLive

Met een bijdrage uit de impulsgelden ontwikkelt de Cacaofabriek nieuwe programmalijnen en marketingconcepten voor CineLive, een zaal speciaal uitgerust voor streaming.
Lieke Anna

Lieke Anna

Fotograaf Lieke Anna gaat samen met een filmcoach aan de slag met de vertaalslag van een persoonlijk verhaal naar de realisatie van een documentaire.
Charlotte Driessen

Charlotte Driessen

Filmproducent Charlotte Driessen gaat met hulp van twee ervaren coaches aan de slag met concrete casestudies om zich te ontwikkelen tot een sterke Brabantse filmproducent.
Filmeducatiehub Zuid

Filmeducatiehub Zuid

Samen met het onderwijs en de culturele sector zoveel mogelijk kinderen, jongeren en (aankomende) docenten in Noord-Brabant en Limburg in aanraking brengen met filmeducatie en beeldgeletterdheid.
Podium C | Bomen over bomen

Podium C | Bomen over bomen

Met een bijdrage uit de impulsgelden zet Podium C kunstenaars in om bewustzijn over de noodzaak van bomen planten te vergroten.
Xavier van Delft | Verborgen Verhalen

Xavier van Delft | Verborgen Verhalen

Filmmaker Xavier van Delft maakt door middel van animaties Brabantse erfgoedverhalen zichtbaar voor een bredere doelgroep.
Huis73 | Digitaal atelier

Huis73 | Digitaal atelier

Met een bijdrage uit de impulsgelden opent Huis73 een artistieke werkplaats met middelen en technologieën van de 21ste eeuw.
Kirsten van Teijn

Kirsten van Teijn

Met een bijdrage uit de impulsgelden betrekt Kirsten van Teijn haar publiek in een doorgaande dialoog over gender, seksualiteit en identiteit.
Onomatopee

Onomatopee

Met een bijdrage uit de impulsgelden richt Onomatopee zich op het professionaliseren van de organisatie.
PARK

PARK

Met een bijdrage uit de impulsgelden ontwikkelt PARK een interdisciplinair randprogramma waar makers en publiek met elkaar in contact worden gebracht.
SEA Foundation

SEA Foundation

Met een bijdrage uit de impulsgelden ontwikkelt SEA Foundation werkbezoeken aan Noord-Brabant voor buitenlandse curatoren en schrijvers.
A.F.Th. van der Heijdenhuis

A.F.Th. van der Heijdenhuis

A.F.Th. van der Heijden is geboren en getogen in Brabant. Stichting de Tandeloze Tijd zet zich in voor de realisatie van een schrijvershuis.
Art in Oisterwijk

Art in Oisterwijk

Met een bijdrage uit de impulgelden zet Art in Oisterwijk in op participatie van verschillende doelgroepen.
Café Theater Festival Tilburg

Café Theater Festival Tilburg

Met een bijdrage uit de impulsgelden positioneert Café Theater Festival Tilburg zich in Brabant als een toonaangevend festival voor interventietheater.
Gebouw-T | Young Creations

Gebouw-T | Young Creations

Met een bijdrage uit de impulgelden ontwikkelt Gebouw-T een vraaggestuurd platform voor publiekswerking met jongeren.
Stijn Peeters

Stijn Peeters

Met een bijdrage uit de impulsgelden richt Stijn Peeters zich op het versterken van zijn beeldende praktijk in een internationale context.
Spruit

Spruit

Met een impulsbijdrage levert kinderfestival Spruit een positieve bijdrage aan het jeugdaanbod in Brabant.
Dansnest

Dansnest

Met een impulsbijdrage werkt Dansnest aan een duidelijke positionering, organisatorische slagkracht, en het verduurzamen van partnerschappen.
Minoux

Minoux

Theatergezelschap Minoux werkt met een bijdrage uit de impulsgelden aan de artistieke en zakelijke doorontwikkeling van de organisatie.
Coup Cura | Mist

Coup Cura | Mist

Theatermakerscollectief Coup Cura werkt samen met verslavingszorginstantie Novadic-Kentron om muziek en theater in te zetten voor destigmatisering van verslaving.
Sundaymorning@ekwc

Sundaymorning@ekwc

Met een bijdrage uit de impulsgelden vergroot S@ekwc de eigen inkomsten met een geefkring, een winkel, en de verhuur van een multifunctionele ruimte.
GlasLab Den Bosch

GlasLab Den Bosch

Met een bijdrage uit de impulsgelden ontwikkelt GlasLab zich verder als innovatieve werkplaats en expertisecentrum.
KONT

KONT

Het papieren magazine KONT ontwikkelt zich door als aanjager van samenwerking, als coach en talent, en als avontuurlijke uitvalsbasis.
DeStijl@Tilburg

DeStijl@Tilburg

DeStijl@Tilburg geeft meer bekendheid aan de betekenis van kunstbeweging De Stijl, die haar wortels in Tilburg had.
Zout (voorheen Zuiderlucht)

Zout (voorheen Zuiderlucht)

Sinds voorjaar 2017 heeft het magazine Zout ook Noord-Brabant als werkterrein.
 Nabuurs&VanDoorn

Nabuurs&VanDoorn

Inge Nabuurs en Erwin van Doorn vormen het kunstenaarsduo Nabuurs&VanDoorn uit Eindhoven. Om hun beroepspraktijk te ontwikkelen, onderzoeken ze de kansen om de toekomstige samenwerkingen meer te gelde te maken.
De Creatieve Code

De Creatieve Code

Een leerlijn creatief programmeren voor bovenbouw primair en onderbouw voortgezet onderwijs, gemaakt voor en door kunstenaars.