Talent uit de professionele kunsten kan zich blijven ontwikkelen in Brabant

In Brabant zijn we ervan overtuigd dat het de moeite waard is om structureel in talentvolle makers te investeren. Het zorgt voor een betere positie van makers en een sterkere kunst- en cultuursector. Daar zetten wij ons samen met de provincie Noord-Brabant en vele Brabantse organisaties voor in.

We werken vanuit de visie dat talentontwikkeling altijd gericht moet zijn op artistieke, persoonlijke én zakelijke ontwikkeling. Dit werkt het beste in een netwerk dat zich ten dienste stelt voor de ontwikkeling van makers en waarbinnen de maker centraal staat. Kunstloc bundelt de krachten met de provincie Noord-Brabant en de Brabantse professionele kunst- en cultuursector in het programma TalentHub Brabant.

Op zoek naar talent? Bezoek talenthubbrabant.nl

Talenthub Brabant

TalentHub Brabant is een uniek ontwikkelingsprogramma waarin talenten centraal staan. De talenten – die door de sector zelf worden uitgekozen – krijgen ondersteuning op maat via een netwerk van festivals, podia, presentatie-instellingen en andere (culturele) organisaties. Zij stellen kennis, faciliteiten en productiemiddelen ter beschikking zodat talenten hun artistieke signatuur kunnen ontwikkelen, en binding krijgen met hun publiek en professionele netwerk.

Wij merken dat het cruciaal is voor talentvolle makers om begeleid te worden op de momenten waarop een professionele carrière in de creatieve sector valt of staat. We spelen in op de behoeftes van het talent door:
    •    een relevant netwerk te bieden, waar talent écht op kan bouwen;
    •    productiemiddelen, kennis en faciliteiten te bieden, zodat het talent optimaal ondersteund en begeleid wordt;
    •    een uniek en persoonlijk ontwikkelingstraject te ontwikkelen, zodat de focus van het traject de juiste snaar raakt bij zowel het netwerk als talent.

Kunstloc helpt ook individuele makers buiten de TalentHubs om boven zichzelf uit te stijgen. We helpen makers, kunstenaars en creatief ondernemers (uit alle disciplines) in hun loopbaan met workshops, begeleiding en advies.

Meer weten over talentontwikkeling?

Wil je bijdragen aan een sterk vestigingsklimaat voor Brabants talent? Of wil je weten hoe je als organisatie of maker deel kunt nemen aan een TalentHub? Neem dan contact met mij op.

nieuws

Tweede lichting talenthub Inversie

Inversie, de talenthub voor kunstenaars buiten de reguliere kaders, stelt zeven nieuwe talentvolle kunstenaars aan je voor.

15 oktober 2021

Zes nieuwe schrijvers bij talenthub Wolk

Maak kennis met de talenten die van start gaan met het traject van TalentHub Brabant voor het gesproken en geschreven woord.

4 oktober 2021

11 designers van start bij TalentHub Brabant

Design to Market heeft bekendgemaakt welke 11 makers dit jaar van start gaan met hun talentontwikkelingstraject.

13 juli 2021

Netflix ondersteunt talenthub Next

Netflix gaat een samenwerking aan met Next, het talentontwikkelingstraject voor AV binnen TalentHub Brabant.

25 juni 2021

Music Hub Brabant presenteert 10 nieuwe deelnemers

Bekijk de 10 nieuwe deelnemers voor 2021, geselecteerd door de programmeurs van 13 Brabantse podia en festivals.

14 mei 2021

Drie nieuwe instromers bij TalentHub PLAN

Circusdans, muziektheaterarchitectuur en wereldse mime. Maak kennis met Piet, Timo en Elias.

4 mei 2021

Derde lichting talenthub jump! van start

Twaalf talenten in de beeldende kunst zijn gestart met het talentontwikkelingstraject jump!, een van de hubs van TalentHub Brabant.

30 april 2021

Brabant verdubbelt in de Basisinfrastructuur

Het aantal Brabantse organisaties in de BIS stijgt van 6 naar 12, en mogelijk 13. Een mooi resultaat voor Regioprofiel BrabantStad.

5 juni 2020

Aanvraag adhesieverklaring Talent in de Regio

Talent in de Regio is een subsidieregeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Om in aanmerking te komen moet je aangedragen worden door de provincie. Het is nu mogelijk een adhesieverklaring aan te vragen.

21 april 2020

Zes talenten geselecteerd voor Next | Docu

Talenthub Next presenteert de Brabantse talenten die aan de uitbreiding van dit talentontwikkelingstraject gaan deelnemen.

29 november 2019

Volg de talenten van Brabant

Je kunt de talenten vanaf nu volgen via één platform. Met trots lanceren we TalentHub Brabant!

8 mei 2019

Blog | Tijd, omgeving, concentratie en verbinding

Wat is de artistieke noodzaak en urgentie van artist-in-residence's voor de kunstenwereld? Atty Bax schrijft een blog over waarom air’s zo belangrijk zijn voor de ontwikkeling van jonge makers.

29 maart 2018

Talentontwikkelingstraject Next selecteert drie talenten

Niels Hoebers, Marleine van der Werf en Loek Vugs zijn geselecteerd voor talenthub Next, en krijgen een jaar coaching bij hun artistieke, technische en professionele ontwikkeling.

4 maart 2018

Dokter-Ouder-Kind van Marleen van Bergeijk

Designer Marleen van Bergeijk viel op met haar afstudeerproject DOK tool, een middel dat de communicatie tussen arts en kind moet verbeteren.

2 februari 2018

TalentHub Brabant landelijk gewaardeerd

Fonds Podiumkunsten kent aan PLAN Talentontwikkeling Brabant een jaarlijkse subsidie toe.

2 januari 2017

schrijf je in voor onze nieuwsbrief!