Ben je icc'er en wil je verdieping voor vakinhoudelijke kennis van cultuurvakken, het ontwikkelen van eigen leerlijnen, meer aandacht voor onderzoeksvaardigheden en het coachen van collega’s? Dan is de opleiding Post Hbo cultuurbegeleider iets voor jou. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft ook een subsidieregeling voor de opleiding Cultuurbegeleider.

Post-hbo Cultuurbegeleider

Wanneer icc’ers zich willen specialiseren en professionaliseren op het gebied van implementatie, ontwikkeling van cultuuronderwijs op school en er mogelijkheden zijn om dit vanuit de gemeente of scholen te faciliteren, kan de opleiding tot Post-hbo Cultuurbegeleider een interessante aanvulling zijn.

Deze opleiding is ontwikkeld als stevige verdieping van de icc-cursus met o.a. meer aandacht voor onderzoeksvaardigheden en het coachen van collega’s. Daarnaast is er veel aandacht voor verdieping van vakinhoudelijke kennis van de cultuurvakken en het ontwikkelen van eigen leerlijnen. Om toegelaten te worden moet je de basisopleiding icc volledig hebben afgerond.

Het ministerie van OCW heeft een subsidieregeling voor de opleiding Cultuurbegeleider geopend. De regeling is voor opleidingen die gestart zijn na september 2017 en loopt tot 2021. Ze is bedoeld voor gecertificeerde icc'ers of als men taken als cultuurcoördinator uitvoert (in dat geval is een assessment van toepassing). De regeling is aan te vragen bij DUO: Dienst Uitvoering Onderwijs (van OCW) door een zelfstandige leerkracht, of door een school als men vervangingskosten wil. Je leest er hier meer over.

Op Registerleraar.nl is de opleiding goed voor 420 registerpunten, voldoet ze aan SBL-competenties en kom je ermee in aanmerking voor de LB-schaal.

Meer weten over verdieping voor vakinhoudelijke kennis?

Neem contact met ons op.