De Creatieve Code – What’s Cooking?

De Creatieve Code

creatieve code

25 SEPT

voor wie:
onderwijsprofessionals, intermediairs

duur:
15.30-20.00 uur

locatie:
MU, Eindhoven

What’s Cooking?

Dompel je op 25 september onder in de leerlijn De Creatieve Code waarin kunst, technologie en programmeren samen komen. Ontmoet de kunstenaars, docenten en cultuuraanbieders die De Creatieve Code (mee)maken en ga zelf aan de slag met de nieuwste lessen en workshops uit de leerlijn.

Speciaal voor onderwijsprofessionals en intermediairs die werken aan Cultuureducatie met Kwaliteit staat er een programma-onderdeel op de planning waarin De Cultuur Loper en De Culturele Ladekast centraal staat. Ga tijdens deze sessie in gesprek met intermediairs en medewerkers van Kunstloc en CultuurStation over de rol die De Creatieve Code daarin kan spelen.

Kunstloc en De Creatieve Code

In 2016 ontwikkelde MU de leerlijn De Creatieve Code in co-creatie met Kunstloc. De Creatieve Code is een leerlijn creatief programmeren die leerlingen bewust maakt van de code waaruit onze digitale wereld is opgebouwd, hen leert die wereld te bevragen als een kunstenaar en er op een creatieve manier op te reflecteren en reageren. Samen met kunstenaars worden programmeertalen ontdekt en toegepast, met kunstwerken als eindresultaat. De leerlijn is gericht op de bovenbouw van de basisschool en onderbouw van het voortgezet onderwijs. De lessen uit de leerlijn zijn afgestemd op de culturele competenties van De Cultuur Loper.

Inmiddels werken diverse partners, waaronder CultuurStation, De Nieuwe Veste, Ontdekfabriek en Digilab mee aan het verder uitbouwen van de leerlijn.